Exempel från en veckomeny – fredag

4-6 portioner 600 g fläskfilé Smör 1,5 tsk torkad grönpeppar 1 msk finhackad lök 0,5 buljongtärning 3 dl grädde 1 dl crème fraiche Salt, vitpeppar och ev. soja 500 g grönsaker, t.ex. squash, paprika, aubergine och broccoli Olja Ugnstemperatur 225° Gör så här: 1. Låt köttet ligga i rumstemperatur 15-30 minuter före tillagning. Putsa fläskfilén […]

Läs mer
Exempel från en veckomeny – torsdag

4 portioner 300 g pasta 150 g rökt skinka 3 dl tomatsås på burk 2,5 dl Kelda sås, Simply Cheese 1 dl riven ost, mager Rykande het och nygräddad pasta- gratäng serveras gärna med en grön sallad. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Skär skinkan i strimlor. Låt pastan rinna av […]

Läs mer
Exempel från en veckomeny – onsdag

4 portioner 4 port laxfilé, utan skinn 1,25 dl vitt vin, torrt 1 dl vatten Sås: 1 msk olivolja 1 scharlottenlök, hackad 0,75 dl vitt vin, torrt 1 msk citronjuice 4 msk kapris 2 dl crème fraiche 1 krm salt, peppar 3 msk dill, hackad Tillbehör: Sockerärtor & broccoli Gör så här: 1. Lägg laxbitarna […]

Läs mer
Exempel från en veckomeny – tisdag

4 portioner 300 gram falukorv, mager 2 msk olivolja 1 st röd paprika 1 tsk curry 0,5 tsk chiliflingor, torkade 1 burk konserverade kidneybönor 4 dl krossade tomater med basilika 1 dl vatten 1,5 dl lätt crème fraiche, smaksatt med tomat eller paprika 1 grönsaksbuljongtärning Salt, peppar och kornris Gör så här: 1. Skär korven […]

Läs mer
Exempel från en veckomeny – måndag

  4 portioner 4 st kycklingfiléer 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st chilifrukt 1 msk rapsolja Salt 1 msk farinsocker 2 msk soja 1 msk kycklingfond 1 tsk pressad citron 3 msk jordnötssmör 4 dl kokosmjölk, lätt Serveras med basmatiris och blandad sallad Gör så här: 1. Skär kycklingen i bitar. Hacka […]

Läs mer