4-6 portioner
600 g fläskfilé
Smör
1,5 tsk torkad grönpeppar
1 msk finhackad lök
0,5 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
Salt, vitpeppar och ev. soja
500 g grönsaker, t.ex. squash, paprika, aubergine och broccoli
Olja
Ugnstemperatur 225°
Gör så här:
1. Låt köttet ligga i rumstemperatur 15-30 minuter före tillagning. Putsa fläskfilén under tiden.
2. Skär filén i portionsbitar och försök forma kuber. Salta.
Stek kuberna på alla sidor
Låt eftersteka i ugnen ca 10 min.
Krossa grönpepparen. Fräs lök och båda sorters peppar i pannan i smöret efter filén.
3. Slå över grädde och buljongtärningen och låt puttra. Tillsätt crème fraiche och färga eventuellt med litet soja.
4. Salta och smaka av. Skär grönsakerna i munsbitar och ringla litet olja över. Rosta hastigt i het ugn i 8-10 minuter. Strö flingsalt över.