4 portioner
4 port laxfilé, utan skinn
1,25 dl vitt vin, torrt
1 dl vatten
Sås:
1 msk olivolja
1 scharlottenlök, hackad
0,75 dl vitt vin, torrt
1 msk citronjuice
4 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 krm salt, peppar
3 msk dill, hackad
Tillbehör:
Sockerärtor & broccoli
Gör så här:
1. Lägg laxbitarna i en kastrull, precis så att laxen får plats.
Häll över hälften av vinet och litet vatten så att filéerna täcks. Koka upp och småkoka sex minuter under lock.
Ta bort kastrullen från spisen. Häll av spadet.
2. Hetta upp oljan och fräs löken i någon minut i en stekpanna.
Häll i vinet och koka ihop en aning. Tillsätt citronjuice och kapris och koka en minut till.
Ta bort pannan från spisen och rör ner crème fraiche, litet salt och peppar samt dill.
3. Servera laxen med såsen och ångkokta grönsaker.